• ثبت نام
  • ورود به سامانه
  • English

دوفصلنامۀ علمی حقوق تطبیقی

  1. صفحه اصلی
  2. پرسش‌های متداول

شماره جاری

بر اساس شماره‌های نشریه

بر اساس نویسندگان

بر اساس موضوعات

نمایه نویسندگان

نمایه کلیدواژه ها

درباره نشریه

اهداف و چشم انداز

اعضای هیات تحریریه

اصول اخلاقی انتشار مقاله

بانک ها و نمایه نامه ها

پیوندهای مفید

پرسش‌های متداول

فرایند پذیرش مقالات

اخبار و اعلانات

فایل های مرتبط

راهنمای داوران

داوران سال جاری

پرسش‌های متداول

  • چگونه در سامانه ثبت نام کرده و مقالات خود را ارسال کنیم؟

    راهنمای ثبت نام و ارسال مقالات خود را می توانید از بخش «راهنمای نویسندگان» دریافت کنید.

  • سیاست دسترسی به مقالات در دوفصلنامة حقوق تطبیقی چیست؟

    دسترسی افراد، بدون بهره گیری از ماشین برای دانلود گسترده، به مقالات دوفصلنامۀ حقوق تطبیقی آزاد و رایگان است. البته هیچ فرد یا موسسه ای اجازۀ بهره برداری تجاری از این اطلاعات و مقالات را ندارد.

  • نحوه ارسال مقاله به دوفصلنامه حقوق تطبیقی چگونه است؟

    ارسال مقاله به نشریه حقوق تطبیقی تنها از طریق سامانه الکترونیکی این نشریه به آدرس http://law.mofidu.ac.ir امکان پذیر می باشد.

  • شرایط لازم برای آماده سازی و تدوین نهایی مقالات جهت ارسال به دوفصلنامه حقوق تطبیقی چیست؟

    جهت آماده سازی مقاله و تدوین نهایی آن برای ارسال به نشریه، لطفا به «راهنمای نویسندگان» مراجعه کنید. رعایت تمام نکات و شیوه نامه های مندرج در این راهنما ضروری است.

  • در صورت عدم رعایت اصول و ضوابط نشریه در تدوین نهایی، چه سیاستی دنبال می شود؟

    در صورت عدم رعایت نکات منعکس شده در بخش «راهنمای نویسندگان» مقاله به هیچ وجه در دفتر نشریه/شورای دوفصلنامه/هیات سرویراستاران بررسی نخواهد شد.

  • فرآیند بررسی مقالات ارسال شده به دوفصلنامه حقوق تطبیقی چگونه است؟

    برای آگاهی از فرآیند بررسی مقالات در دوفصلنامه، لطفاً از بخش اطلاعات نشریه به قسمت «فرایند پذیرش مقالات» مراجعه کنید.

  • آیا یادداشت علمی و مقاله کوتاه در نشریه پذیرفته خواهد شد؟

    بله

  • دوفصلنامۀ حقوق تطبیقی مقالات را به چه زبان هایی مورد بررسی و پذیرش قرار خواهد داد؟

    دوفصلنامۀ حقوق تطبیقی آمادگی پذیرش مقالات علمی به زبان های فارسی و انگلیسی را دارد. مقالات به زبان انگلیسی پس از تجمیع در یک شماره مجزا به چاپ خواهند رسید.

  • نویسنده/نویسندگان مقالات چه اصول اخلاقی ای را باید مد نظر داشته باشند؟

    تمام نویسندگان مقالات باید اصول اخلاقی انتشار آثار علمی را مد نظر داشته و مراعات نمایند. دوفصلنامۀ حقوق تطبیقی به طور جدی بر رعایت اصول اخلاقی انتشار آثار علمی تاکید دارد و تمام نویسندگان موظفند پیش از ارسال آثار خود از طریق بخش «اطلاعات نشریه»، «اصول اخلاقی انتشار مقاله» در دوفصلنامه حقوق تطبیقی را مطالعه و تماما رعایت فرمایند.

  • در صورت نقض اصول اخلاقی انتشار آثار علمی از سوی نویسندگان چه اتفاقی صورت خواهد گرفت؟

    در صورت بروز و اثبات رفتاری خلاف و ناقض اصول اخلاقی انتشار آثار علمی، مقاله مورد نظر از گردش کار نشریه خارج شده، سپس نویسنده/نویسندگان آن در لیست سیاه دوفصلنامه حقوق تطبیقی قرار خواهند گرفت و از آن پس هیچ مقاله ای از آنها پذیرفته نخواهد شد. همچنین این موارد به موسسات متبوع نویسنده/نویسندگان اعلام خواهد شد.

  • در صورت بروز سرقت علمی، دوفصلنامه حقوق تطبیقی چه رفتاری خواهد داشت؟

    با توجه به حساسیت فراوان دوفصلنامه حقوق تطبیقی به سرقت/انتحال علمی، درصورت بروز و اثبات این امر شدیدترین برخوردها با متخلف صورت خواهد گرفت. در این راستا، مقاله از گردش کار حذف شده، نویندگان در لیست سیاه قرار خواهند گرفت، موسسه متبوع در جریان گذاشته خواهد شد و در صورت چاپ مقاله (اثبات سرقت و انتحال علمی پس از چاپ مقاله)، در شماره بعدی متن توضیحی ای در ابتدای نشریه منتشر خواهد شد و متن مقاله مذکور از سامانه های الکترونیکی و آرشیوهای دیجیتالی نشریه حذف خواهد شد.

  • چه مولفه هایی در بررسی و پذیرش مقاله در دوفصلنامه حقوق تطبیقی موثر خواهد بود؟

    آثاری که منطبق با محورهای دو فصلنامه حقوق تطبیقی باشند و دارای ساختار پژوهشی منسجم و دربردارنده و منعکس کننده پژوهش و تحقیق علمی در حوزه مطالعات بنیادین در رشته حقوق تطبیقی و مطالعات میان رشته ای مرتبط باشند، از بخت بیشتری برای پذیرش و انتشار برخوردار خواهند بود. آثاری که صرفا به بیان سطحی مسئله پرداخته باشند و یا تنها به بیان اطلاعات، ترجمه اسناد، تکرار مکررات و... بدون دقت نظر و بررسی و نقد مبادرت کرده باشند، شانس چندانی برای پذیرش در این دوفصلنامه نخواهند داشت. علاوه بر رعایت ساختار علمی مقاله، نوآوری مقاله و میزان اعتبار یافته‏ ها، معتبر بودن روش ها و فنون و اعتبار ارجاعات و منابع از اصلی ترین نکات موثر در پذیرش مقالات در دو فصلنامه حقوق تطبیقی است.

  • آیا امکان اضافه/حذف/اصلاح نویسندگان پس از ارسال مقاله وجود دارد؟

    با توجه به سیاست های سختگیرانه دوفصلنامه حقوق تطبیقی برای رعایت حقوق مولفین مقالات و تاکید بر درج نام تمام نویسندگان موثر مقالات و همچنین جلوگیری از درج نام افراد غیر موثر در نگارش و تدوین مقالات، هر گونه تغییر در اسامی (از قبیل اضافه نمودن نویسنده جدید؛ حذف نام یک نویسنده از مقاله و یا تغییر در نویسنده مسئول) پس از ارسال مقاله به دوفصلنامه حقوق تطبیقی و بررسی آن، با رعایت ضوابط و مقررات سختگیرانه ای و با ارئه توجیهات و دلایل منطقی از سوی نویسنده مقاله و یا تمام نویسندگان آن میسر خواهد شد. در این گونه موارد شورای سرویراستاران تصمیم نهایی را اخذ و اعلام خواهند نمود. نویسندگان ملزم به پذیرش تصمیم اتخاذ شده هستند. لذا درخواست می شود با دقت فراوان و با در نظر داشتن تمام اصول اخلاقی، نام نویسندگان موثر در نگارش و تدوین مقالات، پیش از ارسال مقاله به دوفصلنامه حقوق تطبیقی مورد مداقه قرار گیرد.

  • هزینه های بررسی؛ داوری و چاپ مقالات در دوفصلنامه حقوق تطبیقی چقدر است و در چه مراحلی باید پرداخت شود؟

    بررسی های اولیه؛ داوری مقالات؛ ویرایش ادبی و فنی مقالات تایید شده و انتشار مقالات در دوفصلنامه حقوق تطبیقی با مبلغ 600000 هزار تومان انجام می شود.  همچنین در مواردی که پس از پذیرش و انجام مقدمات لازم برای انتشار مقاله، و تحت شرایط خاص، نویسنده مقاله خود را بازپس گیرد، موظف به پرداخت هزینه هایی است که از سوی دفتر دوفصلنامه اعلام می شود.

  • باز پس گیری مقالات در چه فرآیندی صورت می گیرد؟ چه زمانی امکان بازپس گیری مقالات وجود دارد؟

    انصراف از بررسی مقاله تنها تا یک هفته پس از ارسال مقاله به نشریه امکان پذیر است. پس از آن که مقاله وارد فرآیند داوری شد، امکان انصراف وجود ندارد. در صورت تمایلِ نویسنده به باز پس گیری مقاله پس از فرصت معیّن شده، ایشان موظفند هزینه های داوری را پرداخت نمایند. درصورت استنکاف نویسنده از پرداخت حق الزحمۀ داوریِ مقالات پس گرفته شده، مجله می تواند بدون اجازه مجدد نویسنده و درصورت صلاحدید، مقاله مذکور را با رعایت حقوق معنوی مولف و نویسندگان آن، به چاپ برساند. در صورت تمایل به بازپس گیری مقالات با رعایت شرایط ذکر شده، نویسنده مسئول موظف است درخواست کتبی خود را مبنی بر تصمیم به باز پس گیری مقاله به دفتر دوفصلنامه حقوق تطبیقی ارسال کند.

  • مدت زمان بررسی مقالات، ارزیابی سردبیر/هیات سرویراستاران و همچنین حداقل زمان داوری مقالات چقدر است؟

    بررسی های اولیه دفتر دوفصلنامه از لحاظ شکلی و محتوایی و همچنین بررسی های علمی دبیر تخصصی موضوع مقاله، ظرف مدت 2 هفته از ارسال مقاله از طریق سامانه دوفصلنامۀ حقوق تطبیقی انجام خواهد شد. پس از این مدت، نتایج بررسی ها در قالب گزارشی به سردبیر/هیات سرویراستاران منعکس خواهد شد. سردبیر با هماهنگی هیات سرویراستاران در مدت 2 هفته نتایج بررسی های اولیه را ملاحظه و بررسی های نهایی را انجام می دهد. در صورت مثبت بودن نتایج هر دو مرحله، مقاله مورد نظر برای داوران ارسال خواهد شد.


    داوران موظفند ظرف مدت 2 ماه نتایج داوری خود را به دفتر مجله اعلام نمایند. اما با توجه به حجم کار و تعدد مقالات ارسالی ممکن است در برهه ای، این زمان کمی طولانی تر گردد. دوفصلنامه حقوق تطبیقی خود را مکلف می داند تا در سریعترین زمان ممکن مقالات ارسالی را بررسی و نتیجه را به صاحبان آثار اعلام نماید. لذا تمام تلاش ها صورت خواهد گرفت تا بررسی ها بیش از این زمان به طول نیانجامد.

  • آیا انتخاب و یا پیشنهاد داوران در هنگام ارسال مقاله از طریق سامانه دوفصلنامه حقوق تطبیقی الزامی است؟

    خیر. الزامی برای این کار وجود ندارد. اما انتخاب و یا پیشنهاد داور مناسب و بی طرف در این مرحله می تواند باعث تسریع روند بررسی مقالات گردد.

  • دوفصلنامه حقوق تطبیقی در کدام پایگاه های ملی و بین المللی نمایه می شود؟

    برای آگاهی از پایگاهی های داخلی و بین المللی نمایه کننده دوفصلنامه حقوق تطبیقی از طریق بخش «اطلاعات نشریه» به قسمت «پایگاه های نمایه کننده» مراجعه کنید.

  • در صورت فراموش کردن رمز عبور چه باید کرد؟

    گزینه «ورود به سامانه» را در منوی بالای صفحه انتخاب کنید و سپس گزینه «رمز عبور را فراموش کرده ام!» را انتخاب کنید. در صورتی که ورود به سامانه دچار مشکل شد جهت دریافت رمز عبور جدید با مدیر اجرایی نشریه مکاتبه نمایید.

  • نحوه اشتراک دوفصلنامه حقوق تطبیقی و تهیه شماره های قبلی چگونه است؟

    به صفحه اصلی سامانه بخش اشتراک نسخه چاپی فصلنامه مراجعه و فرم اشتراک را تکمیل و ارسال کنید یا با دفتر نشریه تماس بگیرید تا فرم اشتراک برای شما ارسال شود.

  • در صورت داشتن سوال و یا بروز مشکل چه باید کرد؟

    در صورتی که پرسش و پاسخ خود را در میان پرسش های این بخش پیدا نکردید می توانید با مدیر اجرایی نشریه از طریق ایمیل نشریه cclsmofidu@gmail.com مکاتبه کرده و یا با شماره 32130290-025 تماس حاصل فرمایید.

  • صفحه اصلی
  • درباره نشریه
  • اعضای هیات تحریریه
  • ارسال مقاله
  • تماس با ما
  • واژه نامه اختصاصی
  • نقشه سایت

اخبار و اعلانات

  • عضویت، نمایه سازی و باز انتشار دوفصلنامه حقوق تطبیقی در ... 1401-12-08
  • نمایه سازی دوفصلنامه حقوق تطبیقی در Google Scholar 1399-07-07
  • انتشار آنلاین شماره 12 دوفصلنامه علمی - پژوهشی حقوق تطبیقی ... 1398-11-07
  • انتشار آنلاین شماره 11 دوفصلنامه علمی - پژوهشی حقوق تطبیقی ... 1398-08-01

The Journal of Comparetive Law is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

The Journal of Comparetive Law is Open Access.

 

 

 

اشتراک خبرنامه

برای دریافت اخبار و اطلاعیه های مهم نشریه در خبرنامه نشریه مشترک شوید.

©